fbpx
Bank- és SZÉP kártya
elfogadás a kikötőben.
  Bank- és SZÉP kártya elfogadás a kikötőben.
Nyomtatás

Adatvédelmi tájékoztató

Alapvető információk

A személyes információk feldolgozója

Cégünk, a 11 Ocean Kft. székhely: 9025 Győr, Simor János püspök tere 1. adószáma: 23589289-2-08. cégbírósági bejegyzés száma: Cg.08-09-028763 Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-64500/2013. adatkezelőként dolgozza fel az Ön személyes adatait.

A feldolgozásra kerülő személyes adatok típusai

Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat dolgozzuk fel.

További információk

Nem közvetlenül Öntől beszerzett személyes adatok

Közös marketingkampányok keretében mi is feldolgozhatjuk a személyes adatait marketingkampány, esetleg szerződésszerű teljesítés céljával, valamint kombinálhatjuk azokat.

Amennyiben a személyes adatai egy másik szubjektumnak kerülnek átadásra, erről előre tájékoztatjuk Önt, beleértve azt az információt is, hogy kinek kívánjuk átadni a személyes adatait. Amennyiben egy másik szubjektum bocsátja a rendelkezésünkre az Ön személyes adatait, e tényről szintén előre tájékoztatjuk Önt.

Harmadik személyek Ön által rendelkezésünkre bocsátott adatai

Amennyiben harmadik személyek személyes adataik bocsátja a rendelkezésünkre, kötelesek vagyunk e tényről tájékoztatni az érintett személyt, és felszólítani a jelen Adatvédelmi Szabályzat elfogadására.

Automatikusan feldolgozásra kerülő személyes adatok

Weboldalunkon tett látogatása során bizonyos információkat gyűjthetünk be Önről, ilyenek például az IP-címe, a weboldalon tett látogatás dátuma és időpontja, információk az internetes böngészőjéről, operációs rendszeréről vagy a beállított nyelvről. Ezen kívül további információkat dolgozhatunk fel a weboldalunkon tett látogatása során tanúsított magatartásáról, azaz pl. arról, hogy milyen oldalakat látogatott, és milyen termékeket jelenített meg. A weboldalunkon tett látogatásával kapcsolatos információk azonban a privát szféra maximális védelme érdekében névtelenek, és így mi magunk sem tudjuk azokat konkrét felhasználóhoz, azaz konkrét személyhez hozzárendelni.

Ha a weboldalunkat mobiltelefon vagy más hasonló készülék, feldolgozhatjuk hordozható készüléke adatait (mobiltelefonja adatai, esetleg az alkalmazás hibáival kapcsolatosan elmentett információk, stb.)

Süti fájlok

A sütifájlokat automatikusan dolgozzuk fel.

Mobiltelefonok és mobil alkalmazások számára készült verzió

A weboldalaink optimalizálva vannak annak érdekében, hogy telefonnal, Tablettel vagy más hasonló készülékkel is meg lehessen nyitni őket. A személyes adataik ilyen esetben hasonló módon dolgozzuk fel, mint ha számítógép segítségével lépne be.

Milyen céllal gyűjtjük és dolgozzuk fel a személyes adatait

Szerződéskötés és teljesítés

  • Áru- és szolgáltatásvásárlás: első sorban azért dolgozzuk fel a személyes adatait, hogy szerződés szerűen lebonyolíthassuk és kikézbesíthessük a megrendelését. Amennyiben bármilyen gond merül fel, az Ön személyes adatainak köszönhetően tudjuk, hogy kihez kell fordulnunk.
  • Ügyfélkapcsolatok ápolása: ha Ön valamilyen kérdéssel/problémával fordul hozzánk, a megválaszolásához/megoldásához fel kell dolgoznunk a személyes adatait. Egyes esetekben a személyes adatok harmadik személyeknek is átadhatók (pl. a fuvarozónak).
  • Felhasználói fiók: a felhasználói profiljában rendelkezésünkre bocsátott személyes adatoknak köszönhetően egy sor hasznos funkcióhoz nyer hozzáférést (például ha megadja a telefonszámát, könnyen tájékoztathatjuk arról, hogy mikor kerül leszállításra a megrendelt áru). Az Ön által megadott adatokat mindeközben bármikor megváltoztathatja, kivéve az e-mail címét, amely a felhasználói fiókhoz való hozzáférést szolgálja.
  • Marketing tevékenység:
    • E-mail marketing: e-mail marketing üzleti tájékoztatóinkat az Ön beleegyezésével továbbítjuk. Az üzleti tájékoztatók küldéséről egyszerűen leiratkozhat azzal, hogy módosíthatja felhasználói fiókjának beállítását, vagy igénybe veszi ezt a kapcsolattartási űrlapot, Több olyan felhasználói profil létrehozása esetén, amelyekben azonos kapcsolattartási adatokat ad meg (például különböző e-mail címek, de azonos telefonszám több fiók esetében) műszaki okokból kifolyólag nincs lehetőség arra, hogy minden felhasználói profil esetében automatikusan leiratkozzon az üzleti tájékoztatók küldéséről. Ilyen esetben a minden felhasználói profil esetében érvényes leiratkozáshoz az üzleti tájékoztató küldéséről fel kell vennie velünk telefonon vagy kapcsolattartási űrlap segítségével a kapcsolatot.
    • Marketing nyereményjátékok: egyes esetekben a nyereményjáték nyertese lefényképezhető, esetleg le is filmezhető, különösen a nyereményjátékaink átláthatóságának növelése érdekében. A személyes adatok szóban forgó feldolgozásának célja növelni a marketing célú nyereményjátékok hitelességét a többi résztvevő szemében, valamint növelni magának a nyereményjátéknak a vonzerejét. A szóban forgó adatfeldolgozás ellen kifogást emelhet (lásd a kapcsolatok > egyéb > személyes adatok > kifogás oldalt).
  • Szolgáltatásaink javítása: internetes megrendelései és viselkedése előzményei alapján relevánsabb árukínálattal, például a megrendelt áruhoz kapcsolódó tartozékokkal jelentkezhetünk. Egyes helyeken tehát olyan termékeket jelenítünk meg, amelyek közvetlenül Önnek szólnak, és megfelelnek az Ön igényeinek és érdekeinek. A weboldal elemeinek optimalizálásához különböző változatot tesztelésére szolgáló eszközöket is használhatunk (ún. A/B tesztelés), Google Analytics, Facebook Analytics stb.
  • Áruk és szolgáltatások vásárlói értékelései: az általunk kínált áru vagy szolgáltatás megvásárlását követően társaságunk felkérheti Önt ezek értékelésére. Értékelést azonban saját kezdeményezésre is csatolhat.
  • Jogok és jogos igények érvényesítése, állami szervek ellenőrzései: az Ön személyes adatait jogaink és jogos igényeink érvényesítése céljával is feldolgozhatjuk (például abban az esetben, ha rendezetlen követelésünk van Önnel szemben). Továbbá az Ön személyes adatait az állami szervek által végzett ellenőrzések céljából, valamint más hasonlóan fontos okokból kifolyólag is feldolgozhatjuk.

A személyes adatokat e jogi alapokra támaszkodva dolgozzuk fel

Szerződéskötés és teljesítés

Személyes adataira túlnyomó részt azért van szükségünk, hogy adásvételi vagy más szerződést köthessünk Önnel a tőlünk megvásárolni kívánt áru vagy szolgáltatások tárgyában. A szerződés megkötését követően a személyes adatait azzal a céllal dolgozzuk fel, hogy szerződés szerűén kikézbesíthessünk Önnek a megvásárolt árut, illetve hogy szerződés szerűen nyújthassuk az Ön által megvásárolt szolgáltatásokat. E jogi alapokra támaszkodva dolgozzuk fel tehát elsősorban a számlázási és kézbesítési információkat.

Jogos érdekek

A személyes adatait arra is használjuk, hogy releváns, tehát az érdeklődésére joggal igényt tartó tartalmat kínáljuk Önnek. A jogos érdek alapján ily módon elsősorban automatikusan feldolgozásra kerülő személyes adatokat és süti fájlokat dolgozunk fel.

Azonos okból kifolyólag Önnek, mint cégünk ügyfelének e-mail és SMS üzeneteket is küldünk.

Hozzájárulás

Üzleti tájékoztatók küldése (e-mail marketing) és telemarketing céljából az Ön beleegyezésével dolgozzuk fel személyes adatait. Amennyiben az ügyfelünk, akkor is küldhetünk Önnek üzleti tájékoztatót (illetve telemarketing céllal felhívhatjuk), ha ehhez nem adta a beleegyezését. Minden esetben igaz azonban, hogy cégünk ilyen jellegű marketing kommunikációját egyszerűen letilthatja azzal, hogy (a) módosítja felhasználói fiókjának beállításait, vagy (b) igénybe veszi a kapcsolattartási űrlapot, vagy (c) kapcsolatba lép velünk.

Továbbá a hozzájárulását kérjük abban az esetben is, ha le kell ellenőriznünk a fizetőképességét egyes olyan árucikkeknél, amelyeket úgy bocsátunk a rendelkezésére, hogy Ön előtte kifizette volna azok teljes vételárát.

Személyes adatok továbbítása harmadik feleknek

A személyes adatokat az alábbi esetekben továbbítjuk harmadik feleknek:

  • Árukézbesítés: az Ön által kiválasztott fuvarozó soha nem tudná kikézbesíteni a megrendelt árut, ha nem adnánk át a részére az áru konkrét kézbesítési címét. A szóban forgó adatokat aszerint adjuk át a fuvarozónak, hogy Ön mit tölt ki a megrendelésében. Az ily módon átadott adatok elsősorban az Ön vezeték- és keresztnevét, kézbesítési címét és kapcsolattartási telefonszámát tartalmazzák, valamint amennyiben az áru nem lett előre kifizetve, akkor esetleg az áru átvételekor még kifizetendő összeget is. A fuvarozó a részére átadott személyes adatokat kizárólag az áru leszállításához dolgozhatja fel, majd köteles e személyes adatokat haladéktalanul törölni.
  • Szerződéses partner által tárolt áru kikézbesítése: amennyiben olyan árut rendel tőlünk, amely szerződéses partnerünk raktárán található, a megrendelés befejezéséhez át kell adnunk e személyes adatokat a megrendelést lebonyolító szerződéses partnerünknek. Az ily módon átadott adatok elsősorban az Ön vezeték- és keresztnevét, kézbesítési címét és kapcsolattartási telefonszámát tartalmazzák, valamint amennyiben az áru nem lett előre kifizetve, akkor esetleg az áru átvételekor még kifizetendő összeget is. A szerződéses partnernek át kell adnia az említett személyes adatokat az árut kézbesítő fuvarozónak, ellenkező esetben a fuvarozó nem tudná az árut leszállítani. Mind a számunkra áruraktározást végző szerződő partner, mind a fuvarozó köteles az általunk számára átadott személyes adatokat kizárólag az áru raktározása/leszállítása céljával felhasználni, majd haladéktalanul letörölni.
  • Bankkártyák: társaságunk nem rendelkezik az áru kifizetéshez használt bankkártyákra vonatkozó adatokkal. Az Ön bankkártyáival kapcsolatos adatokkal kizárólag a biztonságos fizetési kapu, valamint az érintett pénzintézet rendelkezik. 

További információk

  • Állami szervek: jogaink érvényesítése esetén az Ön személyes adatait harmadik felek (pl. ügyvéd) rendelkezésére bocsáthatjuk. Amennyiben a jogszabályok vagy az államhatalmi szervek köteleznek minket az Ön személyes adatai átadására, kötelesek vagyunk megtenni e lépést.
Mennyi ideig dolgozzuk fel az Ön személyes adatait?

Személyes adatait elsősorban a közöttünk fennálló szerződéses viszony teljes fennállta alatt dolgozzuk fel. Amennyiben Ön a hozzájárulását adta személyes adatai feldolgozásához, azok általánosságban 7 éven át, vagy a hozzájárulása visszavonásáig dolgozhatók fel.

Abban az esetben, ha Ön feliratkozik az üzleti tájékoztatók küldésére, azokat  7 éven át küldjük, vagy addig, amíg le nem iratkozik a küldésükről. Az üzleti tájékoztatók küldéséről egyszerűen leiratkozhat azzal, hogy módosítja felhasználói fiókjának beállításait, vagy igénybe veszi a kapcsolattartási űrlapot.

Figyelmeztetjük továbbá, hogy a szolgáltatások szerződésszerű nyújtásához, illetve kötelességeink  teljesítéséhez - legyen szó akár a közöttünk fennálló szerződésből vagy általános érvényű kötelező jogszabályi előírásokból következő kötelességekről - elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat az Ön hozzájárulására való tekintet nélkül is kötelesek vagyunk feldolgozni, éspedig a vonatkozó jogszabályok által vagy azokkal kapcsolatosan meghatározott ideig (pl. számviteli bizonylatok esetén ez az időtartam legkevesebb 10 év).

A felhasználói fiók segítségével vagy más hasonló módon szerzett információkat az általunk nyújtott szolgáltatások igénybe vételének időtartama alatt, majd azok megszűnését követően általában 5 éven át dolgozzuk fel. Ezt követően általában ésszerű időn át kizárólag a legfontosabb azonosító adatok, valamint a felhasználói fiók megszüntetésének okáról szóló adat, illetve a működési előlegek részét képező adatok tárolására kerül sor.

A kamerák által készített felvételeket standard esetben 90 napig tároljuk. Amennyiben a felügyelt alatt álló területen jogellenes magatartás tapasztalható, kapcsolatba léphetünk a rendőrséggel, és a kapcsolódó felvételeket az illetékes szervek rendelkezésére bocsáthatjuk (rendőrség, bíróság, stb.). Ilyen esetben a felvételek törlésére 90 nap elteltével nem kerül sor, bizonyítási céllal azokat az ügy jogerős lezárásáig tároljuk.

A személyes adatok biztonsága

Az Ön személyes adatai nálunk megfelelő védelemben részesülnek. A személyes adataihoz való jogtalan hozzáférés, illetve az azokkal való visszaélés kiküszöbölése érdekében megfelelő műszaki és szervezeti jellegű intézkedéseket vezettünk be.

Nekünk fontos az Ön személyes adatainak védelme. Ezért nem csak rendszeresen ellenőrizzük a védelmüket, hanem azt folyamatosan javítjuk is. Az Ön készüléke és a mi webszervereink közötti mindennemű kommunikáció titkosított. A bejelentkezéshez jelszóra van szükség, és az Ön összes adatainak tárolására kizárólag biztonságos védelemmel rendelkező, korlátozott, gondosan ellenőrzött és auditált hozzáférésü adatközpontokban kerül sor.

A technológiák aktuális állapotára való tekintettel megfelelő védelmet nyújtó biztonsági intézkedések alkalmazására törekszünk. Az elfogadott biztonsági intézkedések rendszeresen frissítésre kerülnek.

16 évesnél fiatalabb személyek adatai

Webáruházunkban 16 évesnél fiatalabb személyek nem vásárolhatnak. 16 éves kor alatti személy a webáruházunkat kizárólag abban az esetben használhatja, ha ehhez megszerezte törvényes képviselője (szülő vagy gyám) hozzájárulását.

Személyes adatai védelmével kapcsolatos jogai és kötelességei

Személyes adataival kapcsolatosan Ön különösen jogosult bármikor visszavonni az azok feldolgozására vonatkozó hozzájárulását, továbbá kérheti személyes adatai kijavítását vagy kiegészítését, joga van a feldolgozásuk korlátozását kérni, kifogást vagy panaszt emelhet személyes adati feldolgozásával szemben, joga van hozzáférni a személyes adataihoz, joga van a személyes adatai átadását kérni, jogosult tájékoztatást kapni személyes adatai védelméről, és bizonyos körülmények teljesülése esetén joga van egyes Önnel kapcsolatos személyes adatainak a törlését is kérni (azaz joga van kérni az „elfelejtését”).

Módosítás és kiegészítés

A személyes adatai ellenőrzését elsősorban felhasználói fiókja segítségével végezheti. Itt törölheti, illetve megváltoztathatja az Ön személyével kapcsolatos alapinformációkat, továbbá módosíthatja az üzleti tájékoztatók küldésével kapcsolatos beállításokat (pl. leiratkozhat) stb.
Esetleg felveheti velünk a kapcsolatot ezen  kapcsolatfelvételi űrlap segítségével is.

Javítás

Amennyiben úgy véli, hogy az általunk Önnel kapcsolatosan feldolgozott személyes adatok hibásak, ezen  kapcsolatfelvételi űrlap segítségével is kapcsolatba léphet velünk. Személyes adatai kijavításának felgyorsítása, valamint a még kényelmesebb használat érdekében javasoljuk, hogy a személyes adatait a felhasználói profiljában javítsa ki.

Hozzáférés (portabilitás)

Kérheti, hogy ezen kapcsolatfelvételi űrlap segítségével küldjük meg Önnek a személyes adatait.
Ezzel egyidejűleg hozzáférésre jogosult a személyes adataival kapcsolatos információkhoz:

  • Személyes adatai feldolgozásának célja
  • Az érintett személyes adatok kategóriái
  • Rajtunk kívül ki nyer hozzáférést az Ön személyes adataihoz
  • Személyes adatai tárolásának tervezett időtartama
  • Személyes adati kijavítására vagy törlésére, feldolgozásuk korlátozására, vagy e feldolgozással kapcsolatos kifogásemelésre vonatkozó jog
  • A személyes adatok forrására vonatkozó információk, amennyiben azokat nem Öntől szereztük be
Törlés

Továbbá kérheti személyes adatai törlését is (a törlés ugyanakkor nem érinti az olyan dokumentumokon szereplő adatokat, amelyeket törvényből eredően meg kell őriznünk (pl. számlák vagy jóváírások). Amennyiben a személyes adataira jogi érdekeink meghatározásához, érvényesítéséhez vagy megvédéséhez lesz szükségünk, kérése elutasításra kerülhet (pl. ha az Ön esetében rendezetlen hátralékot tartunk nyilván, vagy panaszkezelési eljárás van folyamatban).

Figyelmeztetjük, hogy bankkártyája legfontosabb adatait nem társaságunk, hanem a fizetési kapu tárolja. Ezért az adatok részünkről nem törölhetők, és azzal a fizetési kapuval kell felvennie a kapcsolatot, amelyen keresztül a fizetésre sor került.

A fenti esetek kivételével Ön a következő esetekben jogosult személyes adatai törlésére:
  1. A személyes adatok többé nem szükségesek a feldolgozás céljához.
  2. Ön visszavonta a feldolgozásuk alapjául szolgáló hozzájárulását, és a feldolgozásukat semmilyen további jogalap nem támasztja alá.
  3. Ön kifogást emelt a személyes adatai feldolgozásával szemben, és úgy véli, hogy a kifogás elbírálása során kiderül, hogy az adott konkrét esetben az Ön érdeke túlsúlyba kerül cégünk szóban forgó személyes adatok feldolgozására irányuló érdekeivel szemben.
  4. A személyes adatok feldolgozására törvénybe ütköző módon kerül sor.
  5. A törlési kötelezettség különleges jogszabályból következik.
  6. 16 éven aluli személyek adatairól van szó

Ön a jogait ezen kapcsolatfelvételi űrlap segítségével érvényesítheti.

Kifogásemelés

Egyes személyes adatai feldolgozását saját jogos érdekeink alapján végezzük (lásd a jelen Szabályzat következő fejezetét: "A személyes adatok feldolgozását ezen jogi alapokra támaszkodva végezzük"). Amennyiben az Ön oldalán konkrét okok merülnek fel, kifogást emelhet a szóban forgó személyes adatai feldolgozásával szemben. Ezen kifogását a következő kapcsolatfelvételi űrlap segítségével terjesztheti be.

Az adatfeldolgozás korlátozása

Amennyiben (a) tagadja személyes adatai pontosságát, (b) a személyes adatai jogellenesen kerültek feldolgozásra, (c) nekünk már nincs szükségünk személyes adatai feldolgozására, Önnek azonban szüksége van rájuk jogi igényei meghatározásához, érvényesítéséhez vagy védelmére, illetve amennyiben Ön (d) az előző pont értelmében kifogást emelt, joga van arra, hogy korlátozzuk személyes adatai feldolgozását.

Ebben az esetben a személyes adatait kizárólag az Ön hozzájárulásával dolgozhatjuk fel (kivéve a tárgyi személyes adatok tárolását vagy biztonsági másolatait).

Panaszbenyújtás

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy a személyes adatait jogellenesen dolgozzuk fel, joga van panasszal az Adatvédelmi Hivatalhoz fordulni. Örömmel vennénk azonban, ha a hibáinkkal kapcsolatosan először velünk egyeztetne. Minden esetben egyszerűen felveheti velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlapunk 

Jelen Adatvédelmi Szabályzat, és annak részei 2018. 05. 25-től érvényesek és hatályosak, miközben elektronikusan is rendelkezésre állnak a http://www.redwater.hu/ oldalon.

Adatvédelmi tájékoztató

Elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásáról

A 11 Ocean Kft. (9025 Győr, Simor János püspök tere 1.) az általa üzemeltett kikötőkben és aaz ügyintézés helyen elektronikus megfigyelőrendszereket (kamera) működtet. A kamerás megfigyelőrendszerek a hatályos jogszabályok előírásaival összhangban kerülnek működtetésre, és kizárólag az adott kikötőkben és helységekben történt eseményeket, hang nélkül rögzítik, illetve a kikötők megjelölt területein történő események hang nélküli közvetlen megfigyelésére kerül sor.

A jelen tájékoztató célja, hogy a kamerás megfigyelőrendszerek kapcsán tájékoztatást nyújtson a kapcsolódó személyes adatok kezelésére vonatkozóan az érintettek számára. 

1. Általános információk

a) Adatkezelő és elérhetőségei: 11 Ocean Kft. (székhely: 9025 Győr, Simor János püspök tere 1. telefon: 06703300421, webcím: www.redwater.hu) (a továbbiakban: "Redwater"),

b) adatvédelmi tisztviselő és elérhetősége: Gáncs Gábor, telefonszám: +36 20 3221286

c) a személyes adatok kezelésének célja és jogalapja: alább meghatározva,

d) személyes adatok tárolásának időtartama vagy ezen időtartam meghatározásának szempontjai: alább meghatározva,

e) az érintett a jelen tájékoztató V. pontjában meghatározottak szerint jogosult kérelmezni a Redwater-től a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint élhet adathordozhatósági jogával is.

2.2. Az adatkezelések jogalapjára és céljára vonatkozó általános tájékoztató

Valamennyi az 1. pontban meghatározott kamerarendszeren tekintetében a Redwater tájékoztatja az érintetteteket, hogy azok a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETÉBEN (továbbiakban úgy is mint: „GDPR”)  foglaltaknak megfelelően kizárólag vagyonvédelmi célból kerülnek a Redwater által alkalmazásra, azzal, hogy mindegyik kamerarendszer tekintetében az adatkezeléssel érintettek lehetnek a Redwater munkavállalói és a kikötők területére belépő, nem a Redwater alkalmazásában álló személyek (a továbbiakban úgy is mint: „Ügyfelek” vagy „Partnerek”) egyaránt.

A fentieknek megfelelően a Redwater által üzemeltetett kamerás megfigyelő- és rögzítőrendszerek tárolt felvételeibe kizárólag vagyon sérelmére elkövetett jogsértések bizonyítása és az elkövető azonosítása érdekében tekinthetnek be az arra jogosultsággal rendelkező személyek.

Általánosságban a fentiekre figyelemmel a Redwater tájékoztatja az érintetteket továbbá, hogy a fenti  esetekben az adatkezelés jogalapja a Redwater jogos érdeke és így az érintettek részéről  a kapcsolódó adatkezeléshez nincs szükség hozzájárulásra.

3. Az egyes kamerarendszerekre vonatkozó részletes tájékoztató

3.1. A Kikötőkben telepített kamerarendszerek

A Redwater az alábbi kikötőiben telepített egy hálózaton működő kamerarendszert:

Győr, Mosoni Duna folyó 14,970 fkm jobb part 1. számú kikötő

Győr, Mosoni Duna folyó 14,535 fkm jobb part 2. számú kikötő

 

A kamerarendszer minden esetben közvetlen és rögzített megfigyelést lehetővé tevő, értékek védelme és megfigyelése céljából került telepítésre. A kamerarendszer minden érintett kikötő esetén 0-24 óra közötti időintervallumban működik.

A munkavállalókat érintő, ugyanakkor kizárólag vagyonvédelmi célokat szolgáló egyes kamerák pontos elhelyezkedése és célja, azok látószöge, illetve általuk megfigyelt terület leírása a jelen tájékoztató 1. – 16. számú mellékleteiben találhatóak, azzal, hogy azok kizárólag a Redwater munkavállalói tájékoztatása érdekében és kizárólag a Redwater munkavállalói által megismerhető nem nyilvános dokumentumok.  

A kamerák elhelyezésére piktogram, illetve minden kikötőben elhelyezett ezen adatvédelmi tájékoztató is felhívja a figyelmet.

A személyes adatok kezelője: a Redwater

A személyes adatok feldolgozója: 11 Ocean Kft. (9025 Győr, Simor János püspök tere 1.)

Az adatkezelés célja minden esetben: a vagyon védelme érdekében a jogsértések megelőzése, észlelése, az elkövető tettenérése, valamint a jogsértések bizonyítása, a kikötők területére jogosultság nélkül belépők azonosítása, a belépés tényének rögzítése, a jogosulatlanul benntartózkodók tevékenységének dokumentálása, illetve hajókiadással vagy fizetésekkel kapcsolatos vitás helyzetek rendezése.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, azaz Redwater, mint adatkezelő jogos érdeke. A jogos érdek igazolása érdekében a Redwater érdekmérlegelési tesztet végzett, amely alapján az adatkezelés arányos és jelenleg nincs másik olyan eszköz, amely alkalmas lenne a fenti adatkezelés helyettesítésére.

A kezelt személyes adatok típusa: a kikötők területére belépő személyeknek a képfelvételeken látszódó arcképmása és egyéb, a megfigyelőrendszer által rögzített cselekedetei.

Az adatkezelés időtartama: felhasználás hiányában rögzítést követő 90 nap

A felvételek felhasználása

A kamerák aktuális képének hang nélkül történő megtekintésére (közvetlen megfigyelésre) jogosult: 11 Ocean Kft. jogosultsággal rendelkező munkavállalói, továbbá jogosult a Redwater jogosultsággal rendelkező munkavállalója, azaz a működés ellenőrzése vagy műszaki hiba keresése esetén a Redwater rendszergazdái és üzemeltetési irányítója.

A kamerák felvételének megtekintésére (rögzített megfigyelés) jogosult: a Redwater jogosultsággal rendelkező munkavállalói, azaz a Redwater adott kikötőjének vezetője (Kikötőmester) illetve távolléte esetén helyettese. Továbbá a működés ellenőrzése vagy műszaki hiba keresése illetve javítása esetén a Redwater rendszergazdái és üzemeltetési irányítója  .

A Redwater által üzemeltetett kamerás megfigyelőrendszerek közvetlen megfigyelést lehetővé tevő és tárolt felvételeibe egyaránt kizárólag a vagyon sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, bizonyítása és az elkövető azonosítása érdekében tekinthetnek be az arra jogosultsággal rendelkező személyek. Azon érintett, akinek jogát vagy jogos érdekét a képfelvétel illetve esetlegesen más személyes adatának rögzítése érinti, a rögzítést követő 90 napon belül, jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy a felvételt a Redwater ne semmisítse meg, illetve ne törölje a bíróság vagy a hatóság megkereséséig. A Redwater bíróság vagy más hatóság megkeresésére a rögzített képfelvételt, valamint az azon szereplő esetlegesen más kapcsolódó személyes adatot a bíróságnak vagy a hatóságnak haladéktalanul megküldi. Amennyiben megkeresésre attól számított harminc napon belül, hogy a megsemmisítés, illetve törlés mellőzését kérték, nem kerül sor, a rögzített képfelvételt, valamint más kapcsolódó személyes adatot a Redwater megsemmisíti, illetve törli kivéve, ha a fentiekben rögzített adatkezelési időtartam még nem járt le.

Adattovábbítás: szabálysértési vagy büntetőeljárás esetén az azokat lefolytató hatóságok, bíróságok felé, azzal, hogy a Redwater a rögzített felvételekbe történő betekintéseket, az azt végző személy nevét, az adatok megismerésének okát és idejét jegyzőkönyvben rögzíti és az egyes adattovábbításokról külön nyilvántartást vezet.

Az átadott adatok köre: a kamerarendszer által készített, releváns információt tartalmazó felvételek.

Az adattovábbítások jogalapja: az 2017. évi XC. törvény a büntetőeljárásról (a továbbiakban: „Be.”) 261. § (1) bekezdése, 308. § (1) és (2) bekezdései pontja és a 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről (a továbbiakban: „”Szabs. tv.”) 75. § (1) bekezdésének a) pontja és 78. § (3) bekezdése.

A felvételek tárolásának helye és az ezzel kapcsolatos adatbiztonsági intézkedések:

A felvételek tárolásának helye: kikötőnként az adott kikötőben.

Adatbiztonsági intézkedések: A kamerafelvételekhez minden felhasználó kizárólag saját felhasználónévvel és külön ehhez tartozó jelszóval férhet hozzá, azzal, hogy törlési jogosultsággal kizárólag a Redwater rendszergazdái és üzemeltetési irányítója rendelkezik.

4. Az érintettek tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, a Redwater indokolatlan késedelem nélkül, világosan és közérthetően tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;

 

5. Az érintettek  jogai és jogorvoslati lehetőségei

A fentiekben a felvételek felhasználása tekintetében rögzített jogosultságokon túlmenően az érintettek az alábbi jogaikat gyakorolhatják a jelen tájékoztató szerinti adatkezelés kapcsán:

A tájékoztatáshoz, valamint a kezelt személyes adatok hozzáféréséhez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a Redwater-től visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

a) az adatkezelés céljai;

b) az érintett személyes adatok kategóriái;

c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

h) automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a megfelelő garanciákról.

A Redwater az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért a Redwater az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat a Redwater széles körben használt elektronikus formátumban bocsátja rendelkezésre, kivéve, ha az érintett másként kéri.

Az előző bekezdésben említett, másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

A fentiek szerinti jogok a fenti 1. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolhatók.

 

Helyesbítés joga

A Redwater az érintett kérésére az érintettre nézve pontatlan személyes adatot indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti. Az adatkezelés célját figyelembe véve az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatainak – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

 

Törléshez („elfeledéshez”) való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Redwater indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

a) személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre vagy amennyiben az adatkezelés közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódna;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

b) a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből;

c) megelőző egészségügyi vagy munkahelyi egészségügyi célokból, a munkavállaló munkavégzési képességének felmérése, orvosi diagnózis felállítása, egészségügyi vagy szociális ellátás vagy kezelés nyújtása, illetve egészségügyi vagy szociális rendszerek és szolgáltatások irányítása érdekében, uniós vagy tagállami jog alapján vagy egészségügyi szakemberrel kötött szerződés értelmében és ezen adatok kezelése olyan szakember által vagy olyan szakember felelőssége mellett történik, aki uniós vagy tagállami jogban, illetve az arra hatáskörrel rendelkező tagállami szervek által megállapított szabályokban meghatározott szakmai titoktartási kötelezettség hatálya alatt áll, illetve olyan más személy által, aki szintén uniós vagy tagállami jogban, illetve az arra hatáskörrel rendelkező tagállami szervek által megállapított szabályokban meghatározott titoktartási kötelezettség hatálya alatt áll;

d) a népegészségügy területét érintő olyan közérdekből, mint a határokon át terjedő súlyos egészségügyi veszélyekkel szembeni védelem vagy az egészségügyi ellátás, a gyógyszerek és az orvostechnikai eszközök magas színvonalának és biztonságának a biztosítása, és olyan uniós vagy tagállami jog alapján történik, amely megfelelő és konkrét intézkedésekről rendelkezik az érintett jogait és szabadságait védő garanciákra, és különösen a szakmai titoktartásra vonatkozóan;

e) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján és ezen adatok kezelése olyan szakember által vagy olyan szakember felelőssége mellett történik, aki uniós vagy tagállami jogban, illetve az arra hatáskörrel rendelkező tagállami szervek által megállapított szabályokban meghatározott szakmai titoktartási kötelezettség hatálya alatt áll, illetve olyan más személy által, aki szintén uniós vagy tagállami jogban, illetve az arra hatáskörrel rendelkező tagállami szervek által megállapított szabályokban meghatározott titoktartási kötelezettség hatálya alatt áll;

f) közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést1; vagy

g) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az érintett ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) az érintett a redwater közérdeken vagy jogos érdeken alapuló adatkezelése kapcsán tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A Redwater azon érintettet, akinek a kérésére a fentiek alapján korlátozta az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

 

Adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa a Redwater rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a Redwater, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

a) az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul; és

b) az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog fentiek szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása nem sértheti a törléshez („elfeledéshez”) való jogot. Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Redwater általi kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés jogalapja közérdek vagy a Redwater-re ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtása, vagy a Redwater vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítésének szükségessége, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben a Redwater a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy amennyiben a Redwater adatkezelése az érintett hozzájárulásán alapul hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 

Eljárás a fenti jogok gyakorlásával kapcsolatos érintetti kérelem esetén

A Redwater indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintett a jelen tájékoztatóban rögzített jogok gyakorlásával kapcsolatos érintetti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról a Redwater a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás lehetőség szerint elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha a Redwater nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

A Redwater a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja, azzal, hogy amennyibe az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Redwater figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű összegű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

a Redwater minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére a Redwater tájékoztatja e címzettekről.

 

Észrevételeit, kérdéseit, panaszát így jelezheti

Az érintett a tárolt személyes adatával és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdését, kérését, tiltakozását írásban vagy e-mailben tudja eljuttatni a Redwater jelen tájékoztató 1. pontjában rögzített elérhetőségeinek valamelyikére.

 

Jogorvoslati lehetőségek

a) Az érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391-1400, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., honlap: www.naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte vagy annak közvetlen veszélye fennáll; illetve

b) Az érintett a jogainak megsértése esetén a Redwater, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a Redwater köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.